2021: Bakkeveen

Vrijdag

Er is ook weer een nieuw comité dat de volgende reünie gaat organiseren: Han IJzendoorn, Gerda Kloos, Bert van den Berg en Willem Maris. De reünie staat gepland op vrijdag 25 tot en met 27 september 2020.

Als vanouds was het gelijk na aankomst al heel gezellig. Opvallend was dat bijna iedereen voor 17.00 uur al aanwezig was, eerder dan 16.30 uur mochten we de locatie niet betreden.
Lastig en vreemd was de begroeting; omhelsden we elkaar? Gaven we elkaar een hand of een boks? Of zwaaiden we maar wat? Uiteindelijk was het nog wel Coronatijd.
Helaas kregen we op de valreep bericht van Jacques Peeters, dat hij vanwege een stevige verkoudheid niet kon deelnemen aan de reünie. Van onze mosselman Jacques en Erik Becker was dit inmiddels al bekend.

De opening van de reünie.

Nadat iedereen zijn of haar bagage naar de prachtige kamers had gebracht (het leek hier wel een hotel) verzamelden we ons in de (voor-)kamer zodat de reünie officieel geopend kon worden. Bert herdacht het overlijden van Chiel. Er werd een kaarsje aangestoken dat gedurende ons verblijf bleef branden zodat Chiel toch nog een beetje bij ons was.

Gerda las vervolgens een gedicht van Annie M.G. Schmidt voor, dat zij, als onze kersverse ‘dichteres des NWITs’, zelf uitgebreid had met zes treffende slotregels.

onze kersverse ‘dichteres des NWITs’
onze kersverse ‘dichteres des NWITs’

Nu ik ouder word, draag ik vaak blauw, grijs of zwart
en ik loop heel langzaam, vanwege mijn hart.
Doe het maar op uw gemak, zei de cardioloog.
U bent nog fantastisch…zo op ’t oog
De ouderdom is goud, ja begrijp me wel.
Als ik niet kan slapen en dan tot honderd tel.
Dan twijfel ik, denk ik of dat wel waar is
en of dat beeld van goud niet een beetje raar is.
Mijn tanden liggen in een glas,
mijn bril op tafel, gehoorapparaat in mijn tas
Mijn steunzolen naast het bed op de stoel.
U weet dus wat ik met die twijfel bedoel.
Trek niets in twijfel, zei de pedagoog.
U bent nog fantastisch goed…zo op ’t oog.
En ’s morgens als ik ben opgestaan
en eerst de afwas heb gedaan,
lees ik het laatste nieuws in de krant.
Ik wil toch bijblijven en naderhand
doe ik van alles, eerst geef ik de planten water,
de kamer stoffen doe ik later.
Wel gaat alles wat traag
heb na ’t eten wat last van mijn maag.
Maar ik wil niet zeuren, want ’t mag,
dat is heel gewoon op je oude dag.
Aanvaard het rustig zei de psycholoog.
U bent nog fantastisch goed…zo op ’t oog
Dus ga ik nog maar even zo door als ’t kan
En hopelijk zijn jullie dat ook van plan
NWIT reünie zo vertrouwd met elkaar
We kennen elkaar nu al 53 jaar!
Dat kan toch niet waar zijn – we zijn nog niet oud!
Welkom dit weekend, de bubbels staan koud!

Na dit fraaie gedicht voegden we de daad bij het woord en knalden de flessen met bubbels uitbundig. De stemming zat er goed in. Uit de keuken kwamen inmiddels de overbekende, overheerlijke geuren van de soepen van onze huiskoks Gertruus en Hanneke.

We lieten ons de soep en de broodjes lekker smaken en na vele gesprekken om weer te weten te komen hoe het met iedereen gaat, ging langzamerhand iedereen naar bed. Weer een stukje vroeger vergeleken met drie jaar geleden. Behalve Kees, hij was namens de Zandbergweg/Henkenshage groep min of meer aangewezen als designated survivor om Stan “met QR-code in de hand” rond twee uur op te vangen. Op onze “Y-eekhoorn” was namelijk sterke druk uitgeoefend om in Carré het 25-jarig jubileumconcert van de Amsterdam Klezmerband bij te wonen. Hij liet zich overhalen toen de manager aanbood hem na afloop naar ons Eekhoornnest in Bakkeveen te brengen. Zogezegd, zo gedaan.
Helaas moesten wij zijn zorgvuldig gekozen achtergrondmuziek missen tijdens en na het buffet, maar dit werd zaterdagavond ruimschoots gecompenseerd.

Zaterdag

We zaten al vroeg aan het ontbijt. Dat moest ook wel want we zouden stipt om 10.00 uur vertrekken. Dat leek ook wel aardig te lukken, maar toen de sleutel, waarmee ons complex afgesloten moest worden, zich in de voorste wagen bleek te bevinden, leverde dat natuurlijk vertraging op. We reden in een optocht van 7 auto’s achter Gerda aan.

Halverwege werden de rijkwaliteiten van de chauffeurs getest. Via een cul-de-sac moest er op de rijweg een bocht van 180 graden genomen worden. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken en zijn alle chauffeurs geslaagd.

Tegen 11.00 uur bereikten we de haven van Earnewoude en voegde Dirk zich bij ons gezelschap.
Het organisatiecomité had op meer deelnemers gerekend gezien het bordje op de boot.
We scheepten ons in op de M.S. De Wetterprinses voor de aangekondigde rondvaart door Nationaal Park De Alde Faenen. Koffie en gebak stonden al klaar.

Het schijnt een mooie tocht geweest te zijn. Zoals bij elke reünie kun je ons in de prachtigste gebieden neerzetten, maar we zien er niks van. We zijn veel te druk met elkaar aan het kletsen. Gelukkig hebben we de foto’s nog zodat we kunnen zien hoe mooi de boottocht was.

Aansluitend kregen we in het Skûtsjemuseum een goed verzorgde lunch en een uitgebreide rondleiding door dit museum, waar we van alles leerden over het ambacht van het bouwen, de wedstrijden enzovoort.

Om nog meer van de mooie omgeving te zien, reden we via een andere route terug naar ons onderkomen. Reeds na 5 kilometer was iedereen elkaar kwijt en reden we al of niet via een navigatiesysteem of de stand van de zon terug.

De liefhebbers konden met boswachter Bert mee voor een uitgebreide wandeling door de bos- en heirijke omgeving. Enthousiast kwam de meute ruim een uur later weer terug. Op de niet gevonden jeu-de-boulebaan werd intussen op hoog niveau gespeeld. Naast de aanwezigheid van professional Mark, bleken Han en Kees een klasse apart. Zij mochten de beker in ontvangst nemen. Op de volgende reünie verwachten zij meer tegenstand.

Tegen zes uur kwam iedereen weer bij elkaar voor een aperitief in afwachting van het avondeten. Het was nog even spannend of de Chinezen wel zouden komen maar gelukkig voor Han hoefden we niet al te lang te wachten. Het eten was heerlijk en overvloedig.

Het comité had voor de avond een andere invulling bedacht voor de traditionele muziekquiz van onze huisDJ Stan, namelijk een NWIT pubquiz onder leiding van Willem en Gerda. Helaas waren de geheugens van de meeste leden van het gezelschap wat aan slijtage onderhevig. Het “oh ja… “ en “wie-was-dat-ook-alweer?” klonk veelvuldig. Na een spannende strijd kwam er toch een winnaar tevoorschijn. De extra prijs was de nieuwste cd van de Amsterdam Klezmerband en volgens traditie mochten de eerste drie teams een horloge van Han uitzoeken. Hoeveel zal hij er nog hebben?  Nog genoeg voor de volgende bijeenkomst?

En toen, ik durf het haast niet te zeggen, lag iedereen voor twaalf uur in bed. Dat is nog nooit gebeurd. Zouden we echt ouder geworden zijn?

Zondag

Op zondag hadden we eindelijk vrij. Langzamerhand schoof iedereen aan het ontbijt aan. Dat zag er wederom prima uit.

Tijdens het ontbijt bespraken we met elkaar de toekomst van onze reünies. De frequentie, moet het anders? Zoals hieronder te lezen uit de onverkorte besluitenlijst van onze notulist Bert, gaan we als volgt verder:

  • De frequentie blijft om de twee jaar.
  • Het aantal nachten blijft twee nachten.
  • Het tijdstip blijft het laatste volle weekend van september.
  • De locatie wordt bepaald door het organisatiecomité.
  • Dit betekent dat de volgende reünie zal zijn op 22, 23 en 24 september 2023.
  • Maatwerk voor de reünist is mogelijk: 1 avond, 1 nacht, 1 dag of varianten hiervan.

Per saldo gaat er dus niets veranderen in het huidige reünie-concept.

Het benoemen van een nieuw comité was in een poep en een scheet gebeurd. Voordat enkele mannen zich kandidaat konden stellen waren er al vier vrouwen die het heft in handen namen en de volgende reünie gaan organiseren.

Het nieuwe (girlpower) organisatiecomité bestaat uit Kieke Okma, Rietje van Zandvoort, Sophie Raymakers en Wil van Huissteden.

Ook was er een voorstel voor het maken van een groepsapp. Hierin zouden we elkaar kunnen uitnodigen en/of wijzen op speciale activiteiten, bijzondere plekken om naartoe gaan enzovoort. Omdat niet iedereen op WhatsApp zit en sommigen slechte ervaringen hebben met een grote groepsapp, is dit voorstel niet aangenomen. Wel blijft de mogelijkheid elkaar te bereiken via de e-mailgroep, die door secretaris Ton op voortreffelijke wijze up-to-date wordt gehouden.

Ter afsluiting was boswachter Bert, wegens enorm succes, bereid nog een keer een rondje met ons over de hei te lopen.

Weer terug in ons Eekhoornnest was het helaas tijd om afscheid van elkaar te nemen (snik).

OUD (bedankt) en NIEUW (veel succes)
Veel succes

Reünie 2021: Nieuw Allardsoog in Bakkeveen.

De voorbereiding:

Lieve Reünisten,
Ja hoor, het gaat door!!!Als je goed luistert, kun je horen hoe het organiserend comité een zucht slaakt van opluchting en blijdschap. In onze bijeenkomst van gisteravond hebben we afgesproken jullie geen moment langer dan strikt noodzakelijk in onzekerheid te laten. Ook al hebben we nog niet van iedereen die zich had opgegeven de definitieve bevestiging ontvangen, van 20 reünisten hebben we die nu al wel; 4 anderen nemen hun besluit in de loop van deze week. De enige domper die onze reünie nog kan treffen, is een persconferentie op 20 september waarin wordt aangekondigd dat de maatregelen opnieuw zijn verscherpt. We hopen natuurlijk van ganser harte dat dat niet het geval zal zijn.

Ter verhoging van de feestvreugde heffen we zelfs de geheimhouding van de locatie op. De titel van dit bericht moge daarbij een hint zijn…..We gaan naar Friesland! Anders dan je in Friesland misschien zou verwachten, ligt de accommodatie die wij nu al meer dan twee jaar geleden hebben gereserveerd – Nieuw Allardsoog in Bakkeveen – niet aan het water, maar in een bosrijke omgeving vlakbij het punt waar Groningen, Friesland en Drenthe bij elkaar komen. Er zijn daar op een groot terrein midden in de natuur verschillende “lodges” gesitueerd en de onze is “De Eekhoorn”. De website https://www.nieuw-allardsoog.nl geeft je een indruk.
In ons volgende bericht, waarschijnlijk eind van deze of begin volgende week, onthullen we het programma voor het weekend en de complete deelnemerslijst.
Tot slot vragen we jullie het ons in de loop van deze week te laten weten als je speciale dieetwensen hebt waar we bij de catering rekening mee moeten houden.
Hartelijke groet, Bert, Han, Gerda, Willem

Lieve Reünisten!
Dit is (voorlopig) het laatste bericht van het NWIT-68 reünie-comité, versie 2020/21!  Want het begint er nu toch ècht op te lijken: over 2 weken is het zover. Wij verheugen ons er zeer op!Het enige dat o.i. nu nog mis kan gaan is een enorme toename van het aantal besmettingen en een daarop aansluitende persconferentie op 20 september, waarin wordt aangekondigd dat alles wat nú nog mag dan níet meer mag. Maar we hebben goede hoop: voorlopig heeft Rutte wel wat anders aan zijn hoofd…
Laten we maar beginnen met eigenlijk het enige minder leuke in deze mail: de bijbetaling. Om alle kosten te kunnen dekken, vragen we jullie om – graag zo spoedig mogelijk – €95 over te maken naar Bert: H.T.H. van den Berg, rekeningnummer NL45 TRIO 0379 4447 98, onder vermelding van Reünie NWIT 68.
Wie komen er? In alfabetische volgorde: Bert vd Berg, Gertruus Bors, Frits Colnot, Frans van Dok, Dirk Elzinga, Kees Flink, Guillaume van Grinsven, Ton Kamminga, Gerda Kloos, Magda van ’t Klooster, Willem Maris, Kieke Okma, Ton Oostveen, Jacques Peeters, Marc Permeke, Sophie Raymakers, Stan Rijven, Hanneke Spoormans, Floor Sprenger, Els Thuis, Wil Werner, Han IJzendoorn en Rietje van Zandvoort. Niet alle deelnemers zullen er het hele weekend bij zijn. Jacques P en Dirk zijn er zaterdag de hele dag; Dirk vertrekt zaterdagavond weer.
Wat gaan we doen? Vrijdag 24 september. Jullie worden verwacht in Nieuw Allardsoog vanaf half 5.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is weggetje-naar-de-Eekhoorn-1-rotated.jpeg
Het zandweggetje LINKSAF nemen!

Onze lodge De Eekhoorn bevindt zich helemaal achter op het terrein. (zie bijlage) Om te parkeren: doorrijden richting receptie en vóór de klokkenstoel het zandweggetje LINKSAF nemen.

Aan het eind daarvan bevindt zich De Eekhoorn. Daar kun je je spullen uitladen; vervolgens de auto parkeren op parkeerterrein 3.We staan uiteraard klaar met een feestelijk drankje en we hebben Gertruus en Hanneke gelukkig – net als in andere jaren – bereid gevonden om een heerlijke vrijdagavond-soep-maaltijd te verzorgen. Voor de vrijdagavond staat er verder niets op het programma, dus alle gelegenheid om elkaar weer uitgebreid te kunnen spreken, met muzikale omlijsting door Stan! Zaterdag 25 september Het ontbijt is al vroeg (vanaf 8 uur), want vertrek is gepland om 9.45 uur Sharp! Via een mooie Friese route rijden we naar Eernewoude (of Earnewald, zoals ze daar zeggen) in het hart van waterrijk Fryslan. Aldaar aangekomen, schepen we om 10.30 uur in op M.S. De Wetterprinses voor een prachtige rondvaart door Nationaal Park De Alde Faenen. Koffie en koek wordt aan boord geserveerd. Bij terugkomst lunchen we uit het vuistje in het Skûtsjemuseum. Daarop aansluitend worden we door het museum rondgeleid.Via een andere route rijden we terug naar onze Eekhoorn. Bert begeleidt in de bos- en heirijke omgeving een wandeling voor wie daar zin in heeft, er is gelegenheid tot jeu-de-boules, tafeltennis, volleybal en je kunt ook een dutje doen als dat aantrekkelijk lijkt. Het aangeklede aperitief wordt geserveerd om een uur of 6, gevolgd door een oriëntaals buffet. Vanaf half 10 kun je laten zien dat je nog best behoorlijk scherp bent, als Willem en Gerda een pubquiz presenteren. Voor wie er na afloop daarvan nog steeds niet genoeg van heeft, is er wederom gelegenheid tot een ontspannen samen zijn, waarbij Stan opnieuw zijn brede palet aan nostalgische muziek zal laten klinken.
Zondag 26 september Voor de zondag hebben we niks bijzonders gepland. Na het ontbijt (vanaf 8.30), bij de koffie, gaan we natuurlijk een nieuw comité kiezen en een datum vaststellen voor de volgende reünie. Misschien moeten we het dan ook hebben over het ‘format’ – willen we dat houden zoals het nu is? En wat verder ter tafel komt!
Dat is het dan!
Hieronder vind je nog een aantal adressen en telefoonnummers, die wellicht handig kunnen zijn. Rest ons te zeggen: tot over 14 dagen!
Hartelijke groet, Bert, Han, Gerda, Willem

Adressen:

-Conferentiecentrum/ groepsaccommodatie Nieuw Allardsoog

Jarig van der Wielenwei 6

9243 SH Bakkeveen

Tel: 0516-543888 Email: mail@nieuw-allardsoog.nl

-Rondvaardij Princenhof

De Stripe 2

9264 TW Earnewald Tel:0511-539334

Mob:06-16939004

Email:info@rondvaardij-princenhof.nl

-Skûtsjemuseum

De Stripe 12

9264 TW Earnewald

Mob: 06-16933805

Bert – 06 13366775Han – 06 54233965Gerda – 06 45825712Willem – 06 53835843