Verslag van de reünie 2018 in Breda.

Temidden van

Hanneke, Chiel, Marc en Ton gaan hiermee aan de slag. Het is dan een halve eeuw geleden dat wij begonnen in Breda. Daar zal ook de volgende reünie plaatsvinden op 21, 22 en 23 september 2018.

Op vrijdag 21 september druppelden om een uur of drie de NWIT’ers van de lichting 1968 het nieuwe onderkomen binnen van Breda University of Applied Sciences. Tja, dat is een andere naam dan Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie, alhoewel dat ook deftig klonk.
We kregen een duidelijke uitleg over de structuur van de “University”, de aantallen studenten en medewerkers en ook werd er wat verteld over de toegepaste didactiek. Gelukkig mochten we ook tijdens het verhaal vragen stellen, want als we moesten wachten tot het eind van het overzicht zou de kans groot zijn dat  de vraag ons alweer ontschoten zou zijn.
Na een aangeklede borrel vertrokken we tegen zessen naar ons onderkomen. We konden nog net even buiten zitten ( met jassen aan) maar de vlieger van Ton ging vanwege de meteorologische omstandigheden en het te kleine grasveld helaas niet de lucht in. Op de laatste van de hierna volgende foto’s kun je de vlieger alsnog bewonderen.

Op zaterdag  22 september stond een bezoek aan ons fiere Breda gepland. Met slechts twee gehuurde elektrische fietsen en vele sportieve fietsen nam het toch nog wat tijd in beslag voordat we naar onze studentenstad konden vertrekken.

Langs de Mark en AA kwamen we uit op de vestiging van het NWIT/BUAS aan de Sibeliuslaan. In dit pand zijn tot 2019 de opleidingen Media en Game gehuisvest. In september 2019 moet BUAS volledig gecentreerd zijn aan de Mgr. Hopmanstraat.

Vanaf de Sibeliuslaan ging de fietstocht via het roemruchte pand Klein Henkenshagenaar de plek waar het 50 jaar geleden allemaal begon. Natuurlijk ging iedereen eerst bij Max naar binnen. Daar was niet zoveel veranderd. Het comité had voor toepasselijke gebakjes gezorgd en in een mum van tijd zaten we weer als vroeger aan de tafels en de bar. Alsof de tijd had stilgestaan. Natuurlijk wilden we ook nog even naar het gebouw. De buitenkant bleek is nauwelijks veranderd, van binnen is het nodige aangepast. Gelukkig was er een vriendelijke kunstenares in het gebouw zodat we even naar binnen konden gaan.

Vervolgens gingen we op de fiets richting Havermarkt, waar wij de fietsen konden stallen. De Havermarkt was natuurlijk een feest der herkenning. Velen van ons zagen voor het eerst sinds 1970 weer de bekende cafés “De Suikerkist” en De Vrachtwagen”. Onze voortreffelijke gids Mark nam ons mee naar een voor velen onbekend Hofje met het mooie beeld van Johanna van Polanen. Na een boeiende uitleg gingen we op weg naar ons middagmaal. Zoals gebruikelijk had ook dit jaar het organisatiecomité een voortreffelijke gelegenheid met dito lunch uitgekozen. Na het versterken van de inwendige mens gingen we op pad naar de grote fototentoonstelling die speciaal voor ons georganiseerd was. Helaas werd de toenemende regen een spelbreker. Al gauw vond er een splitsing plaats en velen gingen terug naar het centrum van de stad om daar in een van de vele gezellige kroegen wat te drinken. Alhoewel er bijna niemand van ons nog werkt, streken we toch neer in het “Proeflokaal voor de werkende klasse”!

Rond de klok van zes gingen we weer terug naar onze gestalde fietsen voor onze terugreis. In een klein half uur waren we bij ons onderkomen. In de keuken was de ingehuurde catering volop aan het werk om voor ons een goede maaltijd te verzorgen. Enkele van ons zochten het bed op om ’s avonds volop te kunnen genieten van het avondprogramma. Voor het avondeten werd er nog een borrel geschonken en konden we alvast een toast uitbrengen. Na de heerlijke maaltijd was er dit jaar geen muziekquiz, maar een extra uitzending van HWDD Live! Met Stan van Oudkerk: Retourtje ’68. Onderaan deze bladzijde staat de link naar de door Wil en Ton met veel zorg samengestelde DVD die ieder van ons toegestuurd heeft gekregen.

Hieronder staan nog enkele korte video’s die gemaakt zijn in Breda.

En dan de mooie video van de HWDD Live! met Stan van Oudkerk: Retourtje ’68.

Those were the days.
De eerste reünie waarvan we digitale foto’s hebben in ons archief dateren van 1998 (Vlissingen).
Hieronder zie je foto’s van de toen en dit jaar aanwezigen.
When we were young!

De zondagochtend werd vooral gebruikt voor het nuttigen van wederom een heerlijk ontbijt. Het regenweer maakte de animo voor een boswandeling niet bijster groot. Natuurlijk werd het comité uitbundig bedankt voor al het werk voor deze fantastische reünie.
Er is ook weer een nieuw comité dat de volgende reünie gaat organiseren: Han IJzendoorn, Gerda Kloos, Bert van den Berg en Willem Maris. De reünie staat gepland op vrijdag 25 tot en met 27 september 2020. Gezien de herkomst van het comité zullen we dit keer naar het noorden van ons land moeten reizen. We wensen hen veel succes met de voorbereiding.

NIEUWSBRIEF 5

Klik op de “Play-button” rechtsboven voor toepasselijke muziek!

nwit 68, nr. 5

fiets

NIEUWSBRIEF 4

Klik op de “Play-button”rechtsboven voor toepasselijke muziek!

nwit 68, nr. 4

NIEUWSBRIEF 3

Klik op de “Play-button”rechtsboven voor toepasselijke muziek!

nwit 68 nr. 3

NIEUWSBRIEF 2

Klik op de “Play-button”rechtsboven voor toepasselijke muziek!

nwit 68, nr. 2

NIEUWSBRIEF 1

Klik in de menubalk op reünie 2016 – Arcen voor een verslag van de afgelopen reünie in Arcen.

Met op de achtergrond het welbekende Bredase volkslied volgt er in dit bericht de nodige informatie over de grote reünie van het NHTV op 12 mei 2017 en onze eigen reünie op 21, 22 en 23 september 2018.

Ton Kamminga: Met jullie welnemen wijd ik tevens een paar woorden aan onze nieuwe queeste, bijvoorbeeld dat het de bedoeling is om de volgende reünie in (de omgeving van) Breda te houden en dat we voorlopig nog aan het broeden zijn. Mochten jullie iets anders voorstellen of een aanvulling hebben, laat het me dan s.v.p. weten.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van reacties van je jaargenoten is het slim om je te abonneren op deze site. ( rechts in de sidebar). Je krijgt dan automatisch bericht als er nieuwe reacties of ontwikkelingen zijn.