Vollenhove 2014

Here comes the Sun

Het organisatiecomité: Gerda, Annette en Rietje.

Dit jaar (2014) was de reünie in ’t Akkertien in Vollenhove, georganiseerd door een drietal topdames: Annette, Gerda en Rietje. Niets werd aan het toeval overgelaten. Zelfs het inhuren van een cateraar vond men te gevaarlijk en men verkoos om zelf voor maar liefst 27 deelnemers te gaan koken. Een heidense klus, maar we zijn nog steeds allemaal in leven dus het is gelukt.

Vrijdagmiddag/-avond kwamen de deelnemers binnen druppelen. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe snel de oude banden aangehaald worden. Op grote afstand van ’t Akkertien was de heerlijke soep van Gertruus al te ruiken, ondanks de bekende startproblemen zoals: hoe gaat het gas aan en waar staan de pannen.
Mede dankzij het mooie weer, dit jaar geregeld door Han IJzendoorn, konden we ook buiten op het (rook)terras nog lang elkaar bijpraten en natuurlijk ook weer allerlei herinneringen ophalen. Verbazingwekkend blijft het dat na zoveel jaar er altijd weer nieuwe verhalen de ronde doen, die bij velen nog onbekend waren.
Zaterdagochtend vertrokken we – na een voortreffelijk ontbijt – stipt op tijd naar de rondvaartboot. Het is altijd een hele hijs om de club in beweging te krijgen. Na drie minuten fietsen hadden de achterblijvers al een achterstand van 8 minuten op de kopgroep!
fiets - 05

En maar wachten, wachten en wachten op de achterblijvers.

Uiteindelijk kwamen we na een surplace van 3 kilometer toch nog op tijd bij de boot in Blokzijl aan. Daar hielden Eth, Evelien, Greet en een weer gezonde Dennis receptie om ons te ontvangen en waren we inmiddels met 26 personen. Tja en wat wil je dan nog meer? Schitterend weer, varen door een van de mooiste gebieden van Nederland en een prachtige boot. Onderstaande foto’s maken duidelijk dat iedereen het naar zijn zin had en er genoeg te vertellen was.

Na de koffie met gebak ging iedereen al gauw bovendeks omdat het daar echt genieten was. Het zonnetje, het prachtige landschap en lekker varen waar je niets voor hoeft te doen.  Hieronder zie je de NWIT-senioren bovendeks.

Na de boottocht gingen we door het mooie dorpje Blokzijl naar de Mauritshof. Daar stond Jacques de mosselman ons al op te wachten en was het gezelschap compleet: 27 oudgedienden van de lichting 68. We kregen een prima lunch geserveerd op het mooiste terras van Overijssel en we brachten een toost op onszelf en natuurlijk ook het organisatiecomité uit.
Hieronder een impressie van het terrasgebeuren.

Het uitstapje zat er nog niet op. Het organisatiecomité had een boordevol programma in elkaar gedraaid, dus we moesten weer op de fiets op weg naar een wijnboerderij. Zonder ongelukken kwamen we op De Maronesse aan en kregen een rondleiding langs de druivenstruiken. Helaas lukte het Han niet om de enthousiaste boer te strikken voor het programma “Boer zoekt vrouw”. Na een korte blik op het verwerkingsproces konden we beginnen aan het proeven van maar liefst vijf wijnen.

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na zo veel alcohol en dan weer op de fiets, dat is niet voor iedereen weggelegd. Er waren diverse valpartijen maar gelukkig hoefden we 112 niet te bellen. De terugtocht naar ’t Akkertien was het toetje van het buitengebeuren. Een mooi fietspad over een smal dijkje bracht ons allemaal weer thuis.

fiets - 01
fiets - 02
fiets - 03

Weer “thuis” in ’t Akkertien was er volop tijd om te chillen. Iedereen kon even z’n gang gaan. Tijd voor een middagdutje, het voorbereiden van de muziekquiz, het testen van de barkeeper, stofzuigen en gezellig aan de bar of buiten op het terras zitten. Natuurlijk had Ton Oostveen weer gezorgd voor een fraaie NWIT-1968 vlag. Het organisatiecomité moest volop aan de bak want zij gingen koken voor 27 man. Gelukkig was er de nodige hulp en zo langzamerhand kwamen er heerlijke oosterse geuren uit de keuken. Het werd tijd voor de maaltijd.

Stan is nog bezig met de laatste aankledingen voor de muziekquiz terwijl ondertussen de tafel vol komt te staan met een complete Indische maaltijd. Er was meer dan genoeg en we hebben het ons goed laten smaken. Langzamerhand werd de spanning voor de komende muziekquiz voelbaar. Door een strategische tafelindeling waren de winnaars eigenlijk al bij voorbaat bekend. Chiel mocht zich niet meer met de puntentelling bezighouden, want daarvoor geldt een maximumleeftijd van 70 jaar. Gelukkig was de jongste van ons bereid om deze rol op zich te nemen. De spanning was maar van korte duur en uiteindelijk mochten Ton K.,Frans, Jacques P. en Kees als eerste naar de prijzentafel. Er was weer volop keus uit de bekende horloges uit de collectie van Han. Tijdens de quiz heeft Rietje nog geprobeerd om iets te vertellen maar elke keer als ze bij de clou kwam, kreeg ze de slappe lach. We zullen nog twee jaar moeten wachten om te horen hoe het met Tante Ela is afgelopen. Het dansen kwam pas laat op gang maar was er daarom niet minder om. Tot in de kleine uurtjes bleef het gezellig. Naar gelang het later werd, zijn de foto’s om begrijpelijke redenen wat minder scherp!

De volgende ochtend was er weer een voortreffelijk ontbijt. Iedereen voelde het komende afscheid al naderen. Na de koffie was het buiten op het terras nog heerlijk toeven maar rond de klok van twaalf vertrokken reeds de eerste deelnemers. Natuurlijk werd er nog een comité gevormd voor de volgende reünie.
De reünie in 2016 zal plaatsvinden op vrijdag 30 september, zaterdag en zondag 1 en 2 oktober en zal georganiseerd worden door Gertruus, Jacques Peeters, Ton Oostveen en Stan. Noteer deze data alvast in je agenda!!! 

reunie 2008 - 40

En wie waren er nu allemaal? Hieronder staan alle deelnemers:

Nagekomen bericht:

Apparatski 1968!

We hebben de hand weten te leggen op een unieke foto (zie bijlagov) van onze Soviet-correspondente Nathalie Becaud. In Cafe Pushkin te Vollenkhova betrapte zij drie ex-NWIT-ers (Njet Wodka Inter Tourists) die hun quiz-kater trachten te verbergenVlnr: Antoni Ostveenof, Michaelov Veeneskma en Kessov Flinsky. Overigens met dank aan agent Flinsky die ons attendeerde op het bestaan van deze lugubere uitspanning (zie soviet *).  Onze correspondente wist tegen 5 uur dien ochtend het volgende gesprek op haar trabantrecorder vast te leggen. In google-translation: Ostveenof: “Na val muurgordijn achternaam nieuw, heet Westveenof”. “Soo zo” riep Michaelov “Van dat soort praatjes ik heb buiken vol”. “Sssst” siste Kessov “Wij fluisteren moeten stil als Rietje”. Tezamen: “Stanislavsky, nog een pilsky”.

Daarna zongen ze spontaan over ‘Zwei Kleiner Italianen’ die naar Moskou wilden en vervolgens brak het bandje.

NWIT-014-Nathaliebar-IMG_6141

Waarvan acte,
Agent Stanislovsky

(Soviet *) More than 40 years ago Gilbert Becaud, famous French chansonier, gave performances in Moscow. Returned to France he wrote a song “Natalie” and dedicated it to Natalie, his Russian interpreter. There are such words in this song: “We are walking around Moscow, visiting the Red Square and you are saying learned words about Lenin, the revolution, but I am thinking: “I wish we sat in the “Café Pushkin”, with snow falling outside the windows, we would be drinking hot chocolate and talking of another things… ”. The song became incredibly popular in France, and it is no wonder that in Moscow the Frenchmen searched for the “Café Pushkin” and failed to find it because it was solely the poetic fantasy of Becaud. It was the song that compelled Andrey Dellos  to create “Café Pushkin”.  And finally on June 4th, 1999, on Tverskoy boulevard Moscow,  “Café Pushkin” was opened in a Baroque mansion, which opening was attended by Gilbert Becaud and there he sang his world-famous song “Natalie”.

Dubbelklik op deze foto.

68xyz

Comité druk met laatste voorbereidingen

Woensdag 20 augustus werden in sfeervol Blokzijl de puntjes op de i gezet. Wij hebben er zin in!
Annette, Gerda en Rietje

Avondrood in de haven van Blokzijl

Avondrood in de haven van Blokzijl en in de polder.

blokzijl-avondrood

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen | Bewerken

Programma Reünie 26 – 28 september 2014

Locatie: ’t Akkertien,
Noordwal 3
8325 PP Vollenhove
Tel. (0527) 241378
http://www.groepsaccommodatievollenhove.nl/

Vrijdag 26 september
Ontvangst vanaf 17.00 uur met drankje en hapje.
Avondmaaltijd:  de onvolprezen soep van Gertruus.
Avondprogramma: Volop gelegenheid om bij te praten. Voor de liefhebbers is het mogelijk een avondwandeling te maken naar Vollenhove.

Zaterdag 27 september
10.00 uur: op de fiets of met de auto naar Blokzijl.
10.30 uur: aan boord voor een rondvaart door de Weerribben.
12.30 uur: terug in Blokzijl voor rondwandeling en lunch in het Prins Mauritshuis.
15.00 uur: op de fiets of met de auto naar Marknesse. Bezoek Wijngaard Maronesse; rondleiding en wijn proeven.
17.30 uur: terug naar ’t Akkertien voor borrel, diner en de als vanouds bekende, gezellige feestavond met veel muziek, dansen, lachen en de niet te missen muziekquiz o.l.v. Stan, bijgestaan door een deskundige, onpartijdige jury.

Zondag 28 september
Na ontbijt en koffie facultatief programma:  bezoek Giethoorn, blote voetenpad of naar huis.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen | Bewerken

Voorbereidingscomité reünie 2014 volop aan het werk

Ondanks het prachtige weer is de voorbereidingscommissie (Annette, Gerda en Rietje) volop aan het werk om de komende reünie zo succesvol mogelijk te maken. Het heeft even geduurd voordat ze konden beginnen want Annette heeft alle hoeken van ’t Spiegel gezien en is uiteindelijk door Gerda en Rietje maar ergens opgehaald. We wachten met spanning het resultaat van deze bijeenkomst af.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen | Bewerken

NWIT-reunie 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *