2016 reunie Arcen

Wish You were here

Aankomst en Inzegening2016-10-09-2

De reünie in 2016 zal plaatsvinden op vrijdag 30 september, zaterdag en zondag 1 en 2 oktober en zal georganiseerd worden door Gertruus, Jacques Peeters, Els Thuis, Ton Oostveen en Stan. Noteer deze data alvast in je agenda!!! 

Vrijdagmiddag kwamen de oudgedienden van de lichting ’68 binnendruppelen in de Vlinderkes, een prachtige accommodatie in Midden Limburg.

De Vlinderkes

Iedereen voelde zich al spoedig thuis en gesprekken gingen verder waar ze twee jaar geleden gestopt zijn. Alsof de tijd stil gestaan heeft.

20160930_202236_001

Niet voor iedereen was het duidelijk dat we in het katholieke zuiden zaten. Frater Jacques P. had zijn uiterste best gedaan om toestemming van de bisschop te krijgen om ook de ongelovigen en afvalligen te zegenen.

20160930_203056

Na de inzegening was het tijd voor de inmiddels welbekende soep van Gertruus. Ditmaal was er zelfs een keuzemenu. Geweldig wat die Gertruus toch altijd presteert in de keuken. De champignonsoep was werkelijk van een ongekende kwaliteit.

Kasteeltuin Arcen

20161001_091332
Na een korte nachtrust en een voortreffelijk ontbijt gingen we de volgende dag vol goede moed op pad. De (elektrische) huurfietsen werden aan een grondige inspectie onderworpen.
chiel-32
Het organisatiecomité had veel geleerd van de vorige reünie toen na 5 minuten fietsen de achterblijvers al 15 minuten achter lagen. Nu moesten we tussen de twee autochtonen in blijven fietsen. Gertruus voorop en Jacques P. achteraan, beiden gehuld in een geel hesje waar meestal werkers aan de weg in rond lopen. Er was geen ontsnapping mogelijk.
Na een lange fietstocht van 3 minuten kwamen we aan bij onze ochtendbestemming: de Kasteeltuin van Arcen.

0000a20161001_101236

Heen en weer naar Tante Jet

20161001_132229Na een uitgebreid bezoek aan het kasteel en de prachtige tuinen verzamelden we ons bij de uitgang om richting het veer te gaan. Ons gezelschap was te groot voor de boot zodat we heen en weer en heen en weer moesten om aan de overkant te komen.Vandaar ging het over stille wegen naar ons lunchadres: Tante Jet. Zo langzamerhand is het voor ons geen verrassing meer dat onze luchtkunstenaar Ton Oostveen een mooie, toepasselijke vlieger in de lucht zet. Omdat we allemaal ouder en rimpeliger zijn geworden moest de vlieger dat ook uitstralen en dat is mooi gelukt. Met de traditionele aankomst van Jacques de Mosselman tijdens de lunch was het gezelschap compleet en konden we genieten van een voortreffelijke lunch.

chiel-27

Om drie uur vertrokken we weer via heen en weer en heen en weer richting Hertog Jan. Speciaal voor onze oversteek had het organisatiecomité een demonstratie waterskiën gepland. Aan werkelijk alles was gedacht.

Er werd goed doorgefietst, ingeklemd tussen de gele hesjes. De stemming zat er al goed in.

Hertog Jan

Tegen kwart voor vier bereikte de kopgroep de brouwerij en gingen de eersten onder  de speciaal voor ons aangepaste finishlijn.

2016100a1_155612

We moesten nog even wachten voordat we naar binnen konden. 48 Jaar geleden hebben we in Breda de Drie Hoefijzersbrouwerij bezocht en daar bewaren we nog mooie herinneringen aan. Onze verwachtingen waren dus hoog gespannen.

2016-10-03-5De brouwerij was helaas op deze zaterdag niet in bedrijf maar dankzij een goed verstaanbare uitleg weten we toch weer het nodige van het brouwen van bier. Jammer dat de man geen microfoon gebruikte. Via de winkel gingen we weer naar buiten op weg naar de Hertog Jan Proeverij aan de overkant. Gelukkig waren er ook enkelen van ons met de auto want de aanbiedingen in de winkel gingen vlot over de toonbank. Bovendien hebben we allemaal een mooi glas van hertog Jan gekregen en dat moest ook naar de Vlinderkes.

In de Proeverij genoten we van het mooie weer, zaten heerlijk buiten op het terras en het biertje ging er goed in. Dennis nam afscheid van ons en wij gingen weer op de fiets terug naar de Vlinderkes.

 

vlin-261avlin-230aVan de leiding was niets meer te merken. Gertruus was in geen velden of wegen te bekennen en 20161001_184016J.P. had zijn hesje maar onder de snelbinders
vastgebonden. Volkomen anarchie maar gelukkig wisten enkelen van ons nog de weg terug te vinden.  Tja, wat wil je na al dat bier.

Ontspannen

Na de opwinding van de fietstocht, de oversteken en de brouwerij konden we heerlijk relaxen. Onze accommodatie heeft  een aparte speelplek en daar werd driftig gebruik van gemaakt. Tafeltennis, tafelvoetbal, een grote sjoelbak, vier op een rij of gewoon wat genieten van de lekkere hapjes en drankjes.

vlin-301

Het diner

vlin-340

Terwijl het druk was in het speelhok waren vier dames druk met de voorbereidingen voor het avondeten. De emancipatiebeweging  is volledig voorbijgegaan aan de mannen van lichting 68. Op de volgende reünie komt daar volgens Chiel verandering in.

vlin-350

Na het eten en voor de quiz was het uiteraard tijd voor de telefoontjes.

vlin-380vlin-382vlin-381

De Quiz

Voorafgaand aan de grote quiz had Rietje nog een quiz gemaakt rondom een zeer speciale prijs: een kleintje pils uit het café van Max.  Het ging via het concept van servetje omhoog en servetje omlaag.
Quizvragen
1. Je fietst over een stille weg. Je geniet van het landschap en de bloemenpracht in de bermen. Plotseling komt er een salamander van rechts uit de berm en blijft recht voor jou stil op de weg zitten. Je wil hem niet overrijden. Wat moet je doen om hem te ontwijken?
a:. Je schat in dat hij, zodra hij je ziet, doorschiet naar de overkant van de weg, dus je stuurt naar rechts om achter hem langs te gaan.
b: Je schat in dat hij terug de berm in spurt, dus je wijkt uit naar links om hem te ontwijken.
2. Wat is het beste bier voor de fietser? Is dat
Rahder bier of Radler bier?
3. Je fietst langs een wei waar een stuk of wat koeien in de wei liggen. Een van de koeien komt overeind om te kijken wie daar nou weer voorbij komt. Hoe staat de koe op. Is dat met eerst zijn achterpoten of eerst met zijn voorpoten.
4. Rond een uur of vier ben je op de plek van bestemming, je neemt een biertje en bestelt er een bakje noten bij. De ober geeft je een bakje pinda’s. Is dat goed, want pinda’s zijn noten of Niet goed, want pinda’s zijn helemaal geen noten.
5. Toen Rietje in 1964 naar een concert van Adamo ging in Nijmegen, miste ze de bus naar Druten omdat ze een uur in de rij had gestaan om een handtekening van haar idool te bemachtigen. Papa moest haar komen ophalen. Thuis vertelde ze dat ze de bus niet kon halen, omdat Adamo  zoveel toegiften had gegeven en daardoor het concert héél laat was afgelopen. Helaas was er iemand in de familie die er óók bij was , en die wél gewoon met de bus naar huis was gekomen. Rietje viel door de mand.  Was dit de schuld van Tante Ela of Tanta Grada.
Shoot out: Hoeveel KM is het fietsen van Arcen naar de Haagweg in Breda? (118)

vlin-384

Gerda dolblij met de prachtige prijs! Het flesje bier hoort er niet bij!

 Limbo quiz  NWIT reünie 30 september / 2 oktober 2016                                

  Na deze quiz was het tijd voor de grote zaterdagavondquiz. Jacques P. heeft daar veel werk van gemaakt. Hulde!. Welingelichte kringen beweren dat hij ruim een week in Limburg is geweest om zelf de antwoorden van de vragen op te zoeken!

Vr.1. Wat is de oorsprong van de naam Limburg?

 • De naam is afgeleid van kasteel Limburg in het plaatsje Limbourg in de provincie Luik
 • De naam is afgeleid van de historische burcht van Lim
 • De naam is afgeleid van de gebroeders van Limburg, de bekende miniatuurschilders uit de 15e eeuw
 • Antw.  Een makkelijk begin. Limburg was niet wat het nu is. Een mêlee van regio’s in verschillende hertogdommen zijn onder deze naam samengevoegd. Lim bestaat niet (B). En wie noemt er nu een regio naar een paar schilders (C) die overigens wel bestaan hebben. Ze woonden in Nijmegen maar kwamen oorspronkelijk uit het kleine Hertogdom Limburg /Limbourg, nu gelegen in de provincie Luik. Hun werk wordt gezien als een van de hoogtepunten van de Middeleeuwse schilderkunst. Antwoord A is dus het enige goede antwoord.
 • Vr. 2.   De grens tussen Nederland (omgeving Arcen) en Duitsland werd na het congres van Wenen in 1815 opnieuw vastgelegd. Hoe werd de ligging van de grens bepaald?
 • Op 1 uur marsafstand van de Maas door de Duitse infanterie (ongeveer 6,5 km met bepakking)
 • Op 1 uur marsafstand van de Maas door de Nederlandse infanterie (ongeveer 5,5 km zonder bepakking)
 • Op 1 kanonschot afstand van de Maas
 • Antw.  Pruisen had liever dat de Maas de grens zou vormen maar dat is anders uitonderhandeld. A en B: dat zegt iets over het verschil tussen Nederlandse soldaten en Duitse. Wel eens een Duits voetbalelftal zien draven op het veld? Antwoord C is goed. Vr. 3.   Natuurlijk heeft Limburg ook een volkslied, de titel luidt:
 • Limburg mijn vaderland
 • Waar in ’t bronsgroen eikenhout
 • Limburg alaaf en veuroet
 • Antw.  A: zo heette het lied tot 1939, toen het nog geen officieel volkslied was. Vanaf 1939 werd de titel gewijzigd : nu is het  B. Het is nu het volkslied van Nederlands – en Belgisch Limburg.
 • Vr 4.    In Limburg ligt het hoogste punt van Nederland: ongeveer 322 meter boven NAP, vlakbij het Drielandenpunt. Maar ook het laagste punt waar je in Nederland (in de jaren zestig) kon komen: in de kolenmijnen. Het hoogteverschil tussen het hoogste en het laagste punt was toen:
 • 1000 à 1200 meter
 • 1200 à 1400 meter
 • 1400 à 1600 meter
 • Antw. Er waren 4 staatsmijnen: Wilhelmina in Terwinselen, Emma in Treebeek/Hoensbroek, Hendrik in Brunssum en Maurits in Geleen. De diepste schacht was in de staatsmijn Hendrik, die ging tot ongeveer 1100 meter. Daar was het minstens 30 graden Celsius,  mind you! 1100 + 322 = 1422. Antwoord C is dus goed. De Limburgse mijnen waren de modernste en veiligste ter wereld. Toch besloot het kabinet den Uijl dat ze als eersten in Europa dichtgingen, dat werd niet echt op prijs gesteld.
 • Vr. 5.   Het Limburgse carnaval wordt gezien als een van de dragers van de volkscultuur. Het woord Carnaval komt waarschijnlijk van het Italiaanse “carne levare”:  het opheffen / wegnemen van het vlees. Na het Carnaval begint de Vastentijd van 40 dagen. Die periode staat rotsvast in het geheugen gegrift van iedereen die in Limburg is opgegroeid, want:
 • Je mocht geen vis eten, behalve op vrijdag
 • Je mocht niet snoepen, totdat op Paaszaterdag de klokken van de Sint Pieter luidden om 12.00 uur
 • Je moest elke avond voor het slapen gaan het vastengebed opzeggen
 • Antw.  Makkelijke vraag voor de katholieken onder ons. Antwoord A: dit is een instinker, je mag nooit vlees eten op vrijdag. Antwoord C: gelukkig was er niet zo iets als een vastengebed, er waren al andere gebeden genoeg! Antwoord B is goed. Verschrikkelijke buikpijn had je als kind zo aan het eind van de middag voor Pasen. Het vastentrommeltje was dan om 12 uur plechtig geopend en .. aanvallen maar.
 • Vr. 6.   Carnaval in Limburg staat onder meer voor buuttereednen, Prins Carnaval, optochten, Zate Hermeniekes en Joekskapellen. En bijna elke stad of dorp in deze provincie  heeft met Carnaval een alternatieve naam. Kies a,b of c voor de goede namen:
 • Sjpassemig (Heerlen), Oelesriek (Tegelen), Jocusriek (Venlo)
 • Mestreech (Maastricht), Kielegat (Breda), Maasvögelriek (Arcen)
 • Heikneuterriek (Weert), Jocusriek (Venlo), Piëlhazenriek (Venray)
 • Antw.  B is natuurlijk fout, want Breda ligt nog steeds in Brabant en in Arcen noemen ze zich de Keieschieters. C is ook fout: zelfs een Limburger noemt zichzelf geen heikneuter (Weert), dus antwoord A is goed.
 • Vr. 7.   De meest succesvolle Limburgse artiest is ongetwijfeld walskoning Andre Rieu. Een paar jaar geleden verkocht hij meer concertkaartjes dan bijvoorbeeld  Beyoncé, Britney Spears en Metallica. Hoe heet een violist, die staande voor zijn orkest meespeelt?
 • Een Vorvioliner
 • Een Primoviolo
 • Een Stehgeiger
 • Antw. Rieu stond in 2009 op de 6e plaats van de meest verkopende artiesten in de wereld, verkocht bijna 1 miljoen kaartjes, omzet bijna 100 miljoen dollar. En toch ging hij bijna failliet. Naar hem is een trein vernoemd. Antwoord C is goed, A en B zijn verzinsels.
 • Vr. 8.   In het Europees Handvest worden in Nederland 3 streektalen erkend: het Fries, het Nedersaksisch en het Limburgs. Maar het ABL (Algemeen Beschaafd Limburgs) bestaat niet, er zijn wel veel Limburgse  dialecten. Kies a,b of c voor het goede antwoord:
 • Azijn heet: eek (Venray), aek (Roermond), essig (Heerlen)
 • Hoek heet: hoeek (Venray), heuk (Roermond), ek (Heerlen)
 • Merel heet: merling (Venray), maerel (Roermond), mealing (Heerlen)
 • Antw.  Deze vraag is vooral bedoeld om onderscheid te maken tussen de groepen. Zonder internet zou ik het goede antwoord ook niet geweten hebben: antwoord C (bij A is aek niet goed en bij B heuk)
 • Vr. 9.   De Katholieke Kerk mag dan qua kerkbezoek op zijn retour zijn, de patroonheiligen zijn er nog steeds. Wend je tot Judas van Taddeüs als je je hopeloos voelt en je weet niet wat je overkomt! En ben je weer eens je autosleutels kwijt: Antonius van Padua lost dat probleem in no time op. Jullie weten toch wel wie de patroonheilige is van de toerist /reiziger? Dat is:
 • De heilige Justus van Arcadië
 • De heilige Christoffel
 • De heilige Papus van Bodewus
 • Antw.  Justus van Arcadia (A) bestaat niet. Heilige C komt velen bekend voor natuurlijk. Maar alhoewel hij directeur was van een toeristenschooltje werd hij nooit patroonheilige van de reiziger. Christoffel of Christoforus wel! Hij  is ook de patroonheilige van de timmerlieden en hoedenmakers. En hij wordt aangeroepen bij onweer, tandpijn en besmettelijke ziekten. Een multitasker dus. Hoe komt hij aan zijn naam? Eerst heette hij Reprobus, die alleen maar wilde werken voor het allerhoogste gezag. Hij begon bij de koning, toen bij de keizer, daarna bij de duivel. En hij ging werken voor het allerhoogste gezag (Christus), toen hij een kind over een rivier droeg. Dat kind werd steeds zwaarder en toen Reprobus bijna bezweek openbaarde het kind zich als Christus. Vanaf dat moment heette hij Christoffel of Christoforus (dat betekent Christusdrager).
 • Vr. 10. Ut is ein kwestie van geduld, rustig waachten op den daag, det heel Holland Limburgs lult. Rowwen Hèze speelt al 30  jaar en nog steeds “neet mit de neus umhoëg”. Welk nummer is niet van deze band:
 • Auto, vliegtuug
 • Venlo in den rège
 • Zondaag in het Zuide
 • Antw.  Rowwen Hèze (Ruige Hesen) A: auto vliegtuug,dun trein den boeut; , waat is de wereld toch groet; als ik mien oege sloeut. C is ook een bekend lied van deze groep. Antwoord B is het goede antwoord, want dat nummer bestaat niet.
 • Vr. 11  Limburg kent ongeveer 80 fanfares en harmonieën, op elke 14000 inwoners 1 orkest. Ter vergelijking: in Noord-Holland 1 op 125000. Wat is het belangrijkste verschil tussen een fanfare en een harmonie?
 • Qua bezetting geen verschil: als het orkest zittend speelt, heet het harmonie en staande of lopend heet het fanfare
 • Een fanfare heeft koperblazers, slagwerkers en saxofonisten, een harmonie ook nog houtblazers
 • Bij een harmonie mag de tambour-maître zijn stok (mace genoemd) in de lucht gooien, bij een fanfare absoluut niet.
 • Antw.  Makkelijke vraag. B is natuurlijk goed. Antwoord A is complete onzin. Antwoord C: mace is een ceremoniële staf of scepter die een symbool is van het muziekkorps. De staf geeft de maat aan van de muziek en instrueert de drumband wat ze moeten spelen. Zo leert een mens nog eens wat.
 • Vr.12   Bekende Limburgers? Te veel om op te noemen. Bij een van de 3 antwoordmogelijkheden staat een verkeerde naam. Is dat a,b of c?
 • Max Verstappen, Tom Du Moulin, Wout Wagmans
 • Gé Reinders, Jack Poels, Heintje Simons
 • Geert Wilders, Jo Cals, Maxime Verhagen
 • Antw. Er wordt gevraagd waar een onjuiste naam staat. Dat is A want Wout Wagtmans komt uit Sint Willebrord en dat ligt nog steeds in Brabant
 • Vr.13   Bij de Belgische opstand tegen Nederland in 1830 werd Limburg tijdelijk onderdeel van België, en daar waren de Limburgers niet zo rouwig om. Dat had ook te maken met het slechte imago van koning Willem 1, want hij:
 • Sprak schamper over Limburgers: je kunt die papen niet eens verstaan en mijn paard wordt doodmoe van dat gedraaf over die heuvels in het zuiden
 • Weigerde jaren lang het verdrag van Londen (1832) te ondertekenen (waarbij Limburg bij Nederland kwam), en dat werd door velen in Limburg gezien als bewijs dat hij niet happig was op Limburg
 • Had veel liever het gebied rond Antwerpen bij Nederland willen hebben in plaats van Limburg
 • Antw.  B is goed en dat is ook terug te vinden in de geschiedenisboeken, C is verzonnen maar het zou zo maar eens juist kunnen zijn en A: tja wie dat antwoord kiest moet voor straf in draf maar zonder paard de heuvels op en af.
 • Het team vavlin-385n Hertog Jan, bestaande uit Marc, Frits, Chiel, Jacques B. en Kees, was werkelijk ongenaakbaar. Reeds na de 1e ronde hadden zij een niet te overbruggen voorsprong en was een 2e ronde eigenlijk overbodig. Uiteraard waren zij de trotse winnaars ondanks tegenwerking van een partijdige jury!
 • Zoals gebruikelijk was er weer een geweldige prijzentafel, waar onze horlogeman uit Stavoren jaarlijks een belangrijke bijdrage aan levert.
 •  

After Dinner en Quiz.

vlin-400

Onder professoren, ongetwijfeld in druk overleg over de gezondheidszorg in Da Nang

  • Alle ingrediënten voor een swingende dansavond waren aanwezig maar de vele diepgaande gesprekken en waarschijnlijk ook onze toegenomen leeftijd stonden een swingend dansfestijn in de weg. Volgende reünie toch maar eerder beginnen met dansen. Het bleef in de recreatieruimte nog lang onrustig.

Zondagmorgen

vlin-440

 Na wederom een geweldig ontbijt kwam de afsluiting van deze reünie met rasse schreden naderbij. Er was niet veel voor nodig om het “schoolklasje” netjes te laten zitten. Terecht werd het comité bedankt voor de geweldige organisatie, de prima locatie en de geslaagde activiteiten.

Heel snel was er al een commissie die de volgende reünie gaat organiseren. Hanneke, Chiel, Marc en Ton gaan hiermee aan de slag. Het is dan een halve eeuw geleden dat wij begonnen in Breda. Daar zal ook de volgende reünie plaatsvinden op 21, 22 en 23 september 2018.

vlin-449

 Uiteraard moest er ook nog een groepsfoto gemaakt worden.

vlin-455

Dit leidde tot enige hilarische momenten met een hoog slapstickgehalte. Zonder statief en met de nodige hulpmiddelen is het uiteindelijk toch nog gelukt en het resultaat mag er zijn: iedereen staat lachend op de foto!!!!

vlin-476

Het einde van deze reünie.

Tja, dan zit het erop. Het moment van afscheid nemen is aangebroken. Sommigen gaan al direct naar huis en een behoorlijke grote groep ging toch nog wandelen bij het mooie gebied  van het Pikmeeuwenwater. Na een lekkere pannenkoek of uitsmijter was het ook voor deze groep afgelopen.

vlin-496
 Hieronder staan alle foto’s van de reünie als slideshow. Dubbelklik op het plaatje en vervolgens op Diapresentatie. Ga aan het eind van de presentatie 2 pagina’s terug via je browser.

2016 reunie


en hier als aparte foto’s Klik op het plaatje.

Nagekomen reacties.

Lieve dames en heren en allemaal,
Het was reuze leuk jullie allemaal te zien en bovendien erg gezellig. ik ben blij dat ik er erbij was
Ik sprak met sommigen van jullie over een stukje dat ik net heb geschreven voor een  Belgisch artsen blad over de Amerikaanse verkiezingen en de gezondheidszorg-misschien wil iemand het ook wel lezen. ik elk geval stuur ik het mee, je kunt het altijd wissen.
amerikaanse-verkiezingen-en-gezondheidzorg-kieke-okma-okt-2016

Hartelijke groet, tot de volgende keer!!
Kieke

Lieve jaargenoten,
Ook ik heb genoten van ons weekend in Limburg.
Gezien wie sjoên ôs Limburg is, maar ook gemerkt dat jaren vervagen, want doôr de jaore heen blif ónbetwis …
dat jaren niet tellen voor NWIT 68 en het is alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben.
Ik heb menigeen mogen vertellen over mijn werk in Vietnam en bijgesloten doe ik mijn nota over Da Nang toekomen, een staf van een miljoen inwoners midden tussen Hanoi en Saigon ( Ho Chi Minh Stad)> Naar aanleiding van deze nota doe ik momenteel onderzoek naar de uitwerking van enkele deelprojecten, maar die zijn momenteel nog niet beschikbaar.
De bijgesloten nota is in Vietnamees en Engels.
people-who-build-bridges-edit-09-12
Groet en tot 12 mei 2017 of 21 september 2018. Of ooit ergens tussendoor
Guillaume

Geachte Maasbode-abonnees,
radio-ritmundo_400x400Namens de redactie: dank voor al jullie reacties per mail, app, ansicht, etc.
We zijn blij dat alle voorbereidingen- waaronder 4 bijeenkomsten, 12 bokkepootjes en 400 mailtjes- niet voor niets zijn geweest. Ook dat we deze zware doch blijmoedige taak hebben kunnen overdragen aan een nieuw team. Nog slechts 24 maanden en we zitten al weer in Breda!
Nog een persoonlijke noot van uw redacteur Entertainment & Sfeer Beheer.
Hij is inderdaad niet geboren in Limbabwe maar er wel rechtstreeks geworteld, zie het artikel over zijn carnavals verleden in de bijlage.
Behalve in de Vlinderkes blijft hij voortaan wekelijks deejayen op internet, bij 40UP Radio. Voor allen die er naar vroegen,dit is de site: 40upradio.nl/stanrijven
Tot in Breda en hopelijk eerder,
alle goeds, STAN

Op 3 oktober 2016 09:33 schreef Floor Sprenger:
Lieve allemaal,
We zijn weer thuis en aan het afkicken van een geweldig weekend. De boswandeling en het pannenkoeken festijn als afsluiter was heerlijk. De fotosessie was van een Stan Laurel en Oliver Hardy humor en ongekend geestig.  Mijn ogen zijn nog dik van het tranen.
Kieke, dank voor het toezenden van je artikel. Ik heb het met grote interesse gelezen.
De organisatie was puik, de locatie prima, het eten meer dan heerlijk, de muziek riep alleen maar mooie herinneringen op en Stan (Rijven) was weer op zijn best. De borrel met de heerlijke smeersels van Gerda: het was vurrukkulluk (om met Remco Campert te spreken).
De excursie naar de Kasteeltuinen was verrassend. Het pontje, de leuke verzorgde lunch aan de Maas en het kijkje in de keuken bij Hertog Jan: allemaal even leuk en ….. het weer zat mee!
Maar vooral de fijne gesprekken en discussies. Genoeg om  twee jaar op te teren.
Tot Breda 21 september 2018 “es God bleef” (op zijn Maastrichts).
Nogmaals bedankt. Het was een weekend met de kwalificatie platina! Liefs van Giel en Floor

 

      De Maasbode – 06 – Reünie special               2016-1 … nog enkele dagen …
 INHOUD

Pg 1- Laatste nieuws

Pg 2- Allerlaatste nieuws

Pg 3- Site seeing & slide show

Pg 1- Laatste nieuws

Van onze royalty-verslaggever. Op Prinsjesdag maakte Koning Willem Alexander tijdens Zijn troonrede gewag van een historische reünie. ZKH refereerde daarbij aan verre voorvader Prins Hendrik die- alvorens Venlo te veroveren (1632)- op uitnodiging van Hertog Jan enkele dagen vertoefde in Arcen. Zodoende is het huidige kabinet van zins het kasteel aldaar eenmalig open te stellen voor een gezelschap dat direct verwant schijnt aan het Turfschip èn aan de Vrede van Breda. Deze zogenaamde ‘nwit-groep’ dateert van 1968, “Exact 400 jaar na het uitbreken van de Opstand”, aldus een geroerde Alex. Prompt daarop verleende Koningin Maasima een koninklijk schild aan In de Vlinderkes, zijnde de herberg alwaar dit illustere gezelschap zich binnenkort zal vervoegen.

2016-2

Pg. 2- Allerlaatste nieuws

And now it’s time for something completely different….

* AANKOMST & VERTREK

– De reünie commissie verwacht u op vrijdag 30 sept vanaf 17 uur in Arcen en hoopt u zondag 2 okt rond 1 uur ‘s middags uur te mogen uitzwaaien.

* HEEN & WEER

– Adres: Brandemolen 20 5944 NE – ARCEN www.indevlinderkes.nl

– Er is voldoende parkeergelegenheid. Echter: hoe geraak ik er met al die kapellen, kerken en kruisingen? Voor de ideale route: zie onderaan dit artikel.

* CAR & POOL

– Wie liever samen reist gaat carpoolen. Kom daten via onze eigen NWIT 68 site (https://nwit.keesflink.nl)

* VLEES & VIS

–  Zoer vleisch behoort er tot het inheemse erfgoed, maar toch. Verstokte vegetariërs dienen zich tijdig (voor 26 sept) te melden bij Heel Limburg Bakt, oftewel bij gertruusbors@gmail.com

* BED & BAD

– Linnengoed is volop aanwezig, badhanddoeken en floss dient u zelf mee te nemen!

* MUSEUM & KAART

– In Limburg zijn CJP noch Tienertoerkaart geldig, Museumkaarten des te meer.

* DEEL & NEMER

– Blijft Els thuis? Komt Ollie berre voets? Verlaat Wil huis en stede?

De antwoorden vindt u hieronder.

* VRAAG & ANTWOORD

– Sinds kort beschikken Arcen en omgeving over mobiele telephonie.

Voor brandende vragen en vurige wensen kunt u altijd terecht bij:

– Els Thuis (06-1562.7665) of Jacques Peeters (06-1038.5569)

Pg 3-  Site seeing & slide show

De moderne tijd heeft De Maasbode ingehaald. Na de schoorvoetende start op stencilmachine en nadien kopieerapparaat, beschikt Jaargang 1968 inmiddels over een eigen website. Aldaar reist u per site seeing-tour langs alle reünies sinds 1993!, incl. slideshow en side info. Dat alles onder muzikale begeleiding van de Limbo Rock. Speciaal voor deze reünie bracht twist-koning Chubby Checker zijn grote hit (1963) opnieuw uit. Dit alles dankzij de warme contacten die heer K. Flink te H. met deze voormalige wereldster heeft opgebouwd. Flink is tevens de bouwer van onze site die voortaan de taak van De Maasbode zal overnemen. De commissie is hem dan ook zeer erkentelijk voor al zijn pionierswerk.

2016-3

De Deelnemers aan dit fantastisch evenement:

Deelnemers NWIT Reünie 2016
1 Gertruus   Bors
2 Stan   Rijven
3 Jacques   Peeters
4 Els   Thuis
5 Gerda   Kloos
6 Ton   Kamminga
7 Annette van Vorselen
8 Han   IJzendoorn
9 Floor   Sprenger
10 Giel   Venema
11 Rietje van Zandvoort
12 Kees   Flink
13 Marc   Permeke
14 Frits   Colnot
15 Denis   Janssen
16 Wil   Werner
17 Jacques   Boonman
18 Ton   Oostveen
19 Guillaume van Grinsven
20 Frans van Dok
21 Kieke   Okma
22 Bert van den Berg
23 Willem   Maris
24 Hanneke de  Haan

De Route : Hoe kom ik er????????

2016-09-23


Uw Limbo Quartet
Tot 30 september!

Gertruus B (1e viool), Jacques P (stille trom), Stan R (zingende zaag), Els T (castagnetten).

Henkenshage volop in training

hkh-img-20160820-wa0000Volgens welingelicht kringen staat ons op zaterdag een zware fietstocht te wachten. Men heeft het zelfs over een beklimming van de Cauberg.  Henkenshage heeft in elk geval het zekere voor het onzekere genomen. Een vrij intensieve hoogtestage in het heuvelland van de Weinstrasse bij Neustadt moet ervoor zorgen dat zij de komende ontberingen met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

els thuis_6_7gertruus bors_13_7jacques peeters_17_7stan rijven_24_6

Het Limbo-organisatiecomité is zeer voortvarend aan de slag gegaan. Via twee Maasbodes krijgen we al een aardig beeld van de komende reünie voorgeschoteld.

DE MAAS- & ZOMER BODE (05)

                      … nog 10 weken …
= = = = = = = = = = = = = =  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
INHOUD (33 cl)
Pg 1- Breaking news
Pg 2- Van onze verslaggever
Pg 3- Fietsverhuur loopt spaak
Pg 4- Prijsvragen & prijs krijgen
Pg 5- Ingezonden mededelingen
Pg 6- Vlinderen in Noord Limburg
 
Pg 1- Breaking news
Dankzij een gunstige uitslag van het Lexit-referendum blijft Limburg binnen de landsgrenzen, alsmede definitief aan de Maas liggen. Het plan tot heropening van de Staatsmijnen verdwijnt dientengevolge in de kolenkit. Zodoende kon gisteren de langverbeide persconferentie rond de tijdelijke opvang van NWIT-reünisten alsnog doorgang vinden.

Parkeerdrukte tijdens persconferentie

Parkeerdrukte tijdens persconferentie

Pg. 2- Van onze verslaggever
Tijdens een druk bezochte bijeenkomst heeft de reünie-commissie NWIT ’68 bij monde van Voorzitter de Heer J. Peeters de locatie voor 2016 bekend gemaakt.
Van vrij 30 september t/m zo 2 oktober 2016 zal deze plaatsvinden in het Noordlimburgse Arcen (zie pg 6). “Dit rustiek aan de Maas gelegen 14e eeuwse stadje is niet alleen met bronstgroene weiden en dito wouden omgeven maar tevens voorzien van kasteel, brouwerij, museum, fietsverhuur, bakkerij en voetveer” zo betoogde Peeters vol VVV-vuur.
Hoofd Administratie & Statistiek Mevrouw E.Thuis liet desgevraagd weten dat de financiële situatie kerngezond is: “Alle betalingen zijn thuis gearriveerd”. Echter, zo waarschuwde zij overstuur: “Er is wat tegenwind. Het aantal aanmeldingen voor de fietsverhuur laat te wensen over” (leest verder op pg 3).
Mevrouw G. Bors van Interne Zaken benadrukte het smaakvolle culinaire streek karakter van Noord Limburg. Graag wil zij dat combineren met de inwendige mens: “Die vlaaien kunt u wel raaien, maar mijn overige troeven zult u pas later proeven”. Waarvan akte.
De Heer S. Rijven, Adviseur Entertainment en tevens redacteur van onze Puzzelrubriek, maakte vervolgens alle prijswinnaars bekend. Helaas wist geen van de tientallen inzenders de juiste lokatie te raden, er rolden wel drie namen uit voor de begeerde collectors-items (leest verder op pg 4).
Noot: dit bericht is overgenomen van het ANP- Arcen’s Nieuwste Persbureau
Een van de gezellige accommodaties, incl. TV!

Een van de gezellige accommodaties inclusief TV

Een van de gezellige accommodaties inclusief TV

Pg. 3- Fietsverhuur loopt spaak 
Limburg’s wielertrots Tom Dumoulin had toegezegd op kop te rijden tijdens onze NWIT-toertocht, mits het aantal inschrijvingen op tijd binnen was. Dat is jammer genoeg niet het geval. Het damesteam Bors & Thuis (gouden plak dagkoers Tegelen-Heerlen) zit met een strop wanneer niet tijdig- vóór 1 augustus- bekend is wie wat wil:

 1. je doet niet mee, 2. rijdt op eigen fiets, 3. huurt een e-bike, 4. Fiets met 7 versnellingen. Vier opties, een mailtje van acht renners naar Els T. (ethuis@zonnet.nl) voor: Frans v. D, Hanneke S, Jacques B, Han IJ, Bert v.d. B, Frits C, Wil v. H, Ton O.
Het voetveer van Arcen, onze fietsen mogen mee!

Het voetveer van Arcen, onze fietsen mogen mee!

 
Pg. 4- Prijsvragen & prijs krijgen 
Onze lente-editie bevatte 4 prijzen: 1 voor het raden van de juiste reünie-lokatie plus 3 voor de snelste betalers.
* Lokatie
Een Limbo-VVV was zo vriendelijk zo’n unieke prijs ter beschikking te stellen aan degene die de juiste reünie-lokatie zou raden. Helaas, niemand noemde Arcen!
Jammer voor de heer D.Janssen uit V. Hij gokte eenvoudig op Simpelveld. Echter, uit de vele andere reacties kwam ook het hartverwarmend schrijven van de Heer B.vd Berg te Z naar voren: “Dag Els, veel dank voor de laatste editie van de zeer lezenswaardige Maas- en Lentebode! Ik houd de oplossing van het raadsel maar dicht bij jou in de buurt: ELSloo (mooi kasteel daar). Hartelijke groet en alle succes bij de laatste voorbereidingen van het program!” Bert.
* Snelste betalers
Uit onze lente editie van 2016…….
“De eerste drie betalers ontvangen twee collectors-items! CD 1. ‘Globeat’:  een tijdsdocument uit 1989, favoriete mix-cassette onder world-verzamelaars en nu voor het eerst gedigitaliseerd op cd. CD 2. ‘Beat Express- Limburg’: unieke singles-compilatie van Limburgse sixties beatbands (oa The Skope, The Rolling Beats, The Sharons), speciaal voor u van vinyl naar cd overgeheveld”.
De overgelukkige winnaars zijn:

 1. de Heer T. Kamminga (Zwolle)
 2. het Echtpaar Flink/ Van Zandvoort (Bussum)
 3. Mevrouw W. Van Huissssteden (Bussum)

04-beat
Pg. 5- Ingezonden mededelingen 
 
* Reünie Ruis
“Er komt in mei 2017 een grote bijeenkomst voor alumni. Meer is er nog niet over bekend. Men denkt nu na over activiteiten in het komende jubileumjaar 2016 – 2017. Deze activiteiten zullen zo veel mogelijk worden ingepast of aangesloten op het studieprogramma. De organisator van dit alles is Sanne Habets” (bijdrage van Jacques P).
(Habets.S@nhtv.nl).
Van onze Sitemen
“Hallo Els, De MAASbode staat al op de site, zie link hieronder.
Het ziet er weer bijzonder gezellig en uitnodigend uit. We verheugen ons erop.
Uiteraard fietsen Rietje en ik mee, maar we fietsen op onze eigen fietsen. (Als ze tenminste onze komende fietstocht overleven). Aanstaande donderdag vertrekken we voor een fietstocht van twee maanden……Groetjes, Kees en Rietje” https://nwit.keesflink.nl/2016/05/maasbode/

Kees en Rietje op "fietstocht". (fietsen beschermd door modern plastic.

Kees en Rietje op “fietstocht”. (fietsen beschermd door modern plastic.

Pg 6- Vlinderen in Noord Limburg
Aansluitend op de persconferentie deelde Voorzitter J.Peeters- na stevig aandringen- nog het volgende mede: “Hoewel wij in Arcen uit vele toplokaties konden kiezen, ik denk hierbij aan een Hilton Maze Palace of  het gerenommeerde Savoy à Meuse, is na ampel beraad en diepgaande research gekozen voor In de Vlinderkes”.
06-vlinder
Brandemolen 20
5944 NE, ARCEN
Tel. 077-374 31 31
www.indevlinderkes.nl
 
Tot medio september, wanneer onze Reünie Special verschijnt!
Els T (Administratie & Statistiek), Gertruus B (Interne Zaken), Jacques P (Persconferenties), Stan R (Prijzen & Puzzels)

Maasbode 04

Hallo jaargenoten, (deelnemers, mogelijke deelnemers en geïnteresseerden van de Reünie NWIT 1968-2016)
DE MAAS- & LENTE BODE
              … nog 5 maanden te gaan …
= = = = = = = = = = = = = =  = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
INHOUD
Pg 1- Redactie in actie
Pg 2- Reisbijlage
Pg 3- Financieel katern
Pg 4- Ongezonde mededeling
 
Pg 1- Redactie in actie
Na een lange winterslaap is de reünie-commissie NWIT ‘68 weer uit de veren.
Eerst het goede nieuws: dat langverbeide weekend van vrij 30 september t/m zo 2 oktober 2016 gaat nog steeds door.
Dan het nog betere nieuws: de laatste voorbereidingen zijn afgerond. Echter, op 1 punt na. Leest daartoe het Financieel Katern. Zoals u van ons gewend bent, zijn er weer bijzondere prijzen te winnen, zie de pagina’s 2 en 3.
Pg 2- Reisbijlage
 
* Paspoort?
De bestemming was reeds bekend, en wel de provincie Limburg. Na ampel overleg met de gezamenlijke VVV-autoriteiten aldaar is men er in geslaagd voor alle afreizenden gedurende drie aaneensluitende dagen een vrijgeleide te bemachtigen. Zodoende mogen we zonder paspoort deze provincie betreden.
 
* Richtingenstrijd
Uw reünie-commissie werkt volgens de statuten van het reisreglement zoals opgesteld tijdens het Beleg van Breda (mei ’68). Ter voorkoming van mogelijke richtingenstrijd zijn de volgende convenanten getekend…
X-richting: excursies vinden plaats onder deskundige begeleiding
Y-richting: zorg voor rustieke doch luxe (stromend water!) accommodatie
Z-richting: sjoelbak, bier en kaartspel aanwezig.
 
* Prijsvraag
Een van de lokalere VVV’s was zo vriendelijk een unieke prijs ter beschikking te stellen aan hen die de juiste reünie-lokatie (*) raden. Inzendingen dienen voor 10 juni 2016 binnen te zijn op ethuis@zonnet.nl. De uitslag wordt in onze Zomer Editie gepubliceerd. (*) Niet het verblijfs-adres maar de naam van een dorp, gehucht of stad
Pg 3- Financieel katern
 
* 2e Betaling
– De locatie is definitief vastgelegd en de huur voldaan. Dit alles dankzij ieders aanbetaling van de eerste tranche van 100 euro. Echter, de totale som voor 3 dagen all-in bedraagt 175 euro. Dit bedrag is inclusief bijkomende kosten als maaltijden, toeristenbelasting en bedlinnen (hoeft u dus niet mee te nemen).
Maak voor 10 juni 2016 het resterende bedrag van € 75,- over naar:
     NL83 INGB 0660 8561 31 t.n.v. Mw EM Thuis te Heerlen
     onder vermelding van ‘NWIT-reünie 1968-2016’
 
* Win win situatie
Weest snel, de eerste drie betalers ontvangen twee collectors-items!
– CD 1. ‘Globeat’:  een tijdsdocument uit 1989, favoriete cassette onder world-verzamelaars en nu voor het eerst gedigitaliseerd op cd
– CD 2. ‘Beat Express- Limburg’: unieke singles-compilatie van Limburgse sixties beatbands (o.a. The Skope, The Rolling Beats, The Sharons), speciaal voor u van vinyl naar cd overgeheveld.
 
* Tweewieler of e-bike?
Bij mooi weer, en dat wordt het, maken we een excursie per fiets.
Laat voor 10 juni weten of je mee peddelt, en zo ja:
– verkies je een fiets met tig versnellingen (€ 9,50) of een e-bike (€ 20, -)?
– de fietshuur is niet in de totaalprijs inbegrepen, maar kan ter plekke aan uw deurwaarder E.Thuis worden voldaan.
 
Tot medio juni, wanneer onze Zomer Editie verschijnt!
Met lentegroet van uw correspondenten Els T (Financieel Katern), Gertruus B (Kookrubriek), Jacques P (Algemene Zaken), Stan R (Entertainment)
– – – – – – – –  – – – – – –  – – – –  – – – – – –  – – – – –  – – – – – –  – – – – – – – – – – – – – – – – –
Pg 4- ONGEZONDE MEDEDELING
Zondag 22 mei 2016- 14 uur– Lezing in Haags Historisch Museum
Dansen rond de Hofvijver- meet the beat in sixties Den Haag
Op zondag 22 mei geeft popjournalist Stan Rijven (1949) de lezing “Dansen rond de Hofvijver: Meet the Beat in Sixties Den Haag”. Op zijn Berini -tja, geen Puch- komt hij vertellen over vrije tijd & popmuziek in beatstad Den Haag. Over de M van Meeting, Media en Mode. Oftewel: over dertig jeugdgangs en tweehonderd zaaltjes, vier zeezenders en tienduizenden fans! Een muzikale middag met nostalgische verhalen, een ouderwetse pick-up, videoclips en muziek.
Gastspreker: Annette van Vorsselen (o.a. aanwezig bij The Stones in het Kurhaus.
A: Korte Vijverberg 7- 2513 AB- Den Haag
T: 020/ 364.6940
W: https://www.haagshistorischmuseum.nl/agenda/dansen-rond-de-hofvijver

Maasbode – 03

DE MAASBODEWES (voorheen Phil’s Foggy News)
Nog 12 maanden te gaan ….
What’s app? Mail voor all male & female  (ntwitter account 1968).
Graag hadden we u deze tijding eerder doen toekomen. Echter, wegens sluiting der mijnen geschiedt deze bezorging tijdelijk per Selvera-postkoets.
 
INHOUD
 
Katern A – Eerste nieuws!
Pg 1  – Reacties uit regio
Pg 2  – Regen aan prijzen
Pg 3  – Reminder aan herinnering
Katern B – Laatste nieuws!
Pg 4  – Kunst: was Permeke voorloper van Van G?
Pg 5  – Tijdsbeeld: IJzendoorn hannest met horloges
Pg 6  – Horeca: heeft Elske relatie met hertog Jan?
Pg 8  – Rijdende rechter: Venlose Voetbal Vereniging versus Vereniging Voor Vreemdelingen Verkeer
Pg10 – Popcorner: Greatful Dead ten grave gedragen
Pg14 – Gezondheid: Hans Anders heeft oogje op Maastreechter Staar
Pg16 – Steekgerecht: balkenbrij voor een prikkie

3-1
Katern A – Eerste nieuws!
Pg 1. Reacties uit regio
De oproep om tijdig bij te dragen aan een geslaagde reünie viel in goede lössgrond, velen deden tijdig een duit in het zakje. Een kleine bloemlezing uit het grote boeket: zij toonden flinke wil om vooruit te dokken.
 
* Hilverse Huissteder
Ik ben al jaren een trouwe abonnee van uw krant en lees deze met veel plezier.
Het moet mij nu echter van het hart dat ik zeer teleurgesteld ben dat katern B geheel vervallen is. Ik verheug mij altijd bijzonder op de heerlijke Borse soepzooi streekrecepten. Ons hele gezin is er groot mee geworden. Zonder de heerlijke Borse soepzooi streekrecepten is uw krant niet compleet. Ja, ik ben dus diep teleurgesteld en overweeg zelfs om mijn abonnement te beëindigen. Ik hoop dan ook dat u z.s.m. katern B alsnog wilt naleveren, of minstens de heerlijke Borse soepzooi streekrecepten ons alsnog doen toekomen. Overigens heb ik per omgaande de bijdrage voor de reünie overgemaakt. (Helaas… nog maanden te gaan). Ik hoop uw dubbel CD van vinylkwaliteit binnenkort te mogen ontvangen.
U vriendelijk groetend, Wil Werner-Van Huissteden
 
* Leienaar Frans
Wachten tot 2016? Voor de liefhebber stel ik voor een keuvel en doe rondje bentwoud, [In voorraad heb ik 4 vouchers tegen 50% introductie prijs voor 9 holes]. Indien logies gewenst is, dan is er ruimte voor twee tot vier personen [eigen slaap etage] in Leiderdorp. Met groet aan een ieder die mij lief is. [ en dat zijn er veul ]
Frans
 
* Overgooier Rietje
Lief Limburgs comité. Wat een enthousiasme. Wat een creativiteit! Ik kan niet wachten tot onze volgende ontmoeting. Is het zeker weten pas in 2016? Ik zal me er bij neer moeten leggen. Dat ik met mijn aanmelding via mijn vaste en trouwe tussenpersoon, Kees, niet bij de prijswinnaars hoorde neem ik hem niet kwalijk. Ik ga voor de herkansing en ga snel mijn/onze bijdrage overmaken. Voor een volgende prijsvraag, die er naar ik verwacht vast nog wel komt, stel ik bij deze als prijs graag een bijzonder souvenir beschikbaar uit ons geliefde stamcafé destijds aan de Haagweg. Niet gejat maar eerlijk gekregen van Max.
Groet uit ’t Gooi, Rietje
 
Pg 2. Regen aan prijzen
“Wie het eerst mailt, het eerst hailt”. Analoog aan dit versleten Limburgse spreekwoord rolden 4 winnaars uit de streekbus. De volgende gelukkigen kunnen hun hoofdprijs- een ambachtelijk bereide dubbel cd- eindelijk tegemoet zien:
Mevrouw R.v.Z. (‘t Gooi), photokunstenares W.v.H. (Hilversum), golfadept F.v.D. (Leiden) en de Heer Frits C. (Blijham).

Pg 3. Rechtstreekse herkansing
De locatie waar onze volgende reünie van vrij 30 september t/m zo 2 oktober 2016 plaatsvindt is inmiddels vastgelegd en vooruit betaald.
Dit alles dankzij de tijdige overmaking door bijna iedereen van alle vaste reünisten. Bijna, want we wachten met smart op de laatste aanbetalingen zodat ook de 2e overnachting kan worden voldaan. “Hoast is gebode” zegt de financieel redacteur van de Maasbode, toevoegend: “In Limburg deut men neet an deurwaarders, u treft mich immers altied Thuis”.
Vertaald naar ABN:
maak voor 1 oktober 2015 het bedrag van € 100,- (*) over naar….
NL83 INGB 0660 8561 31 t.n.v. Mw EM Thuis te Heerlen
onder vermelding van ‘NWIT-reünie 1968-2016’.
(*) € 50,- voor degenen die 1 dag komen.

Katern B – Laatste nieuws!
 
Pg. 14– Om alvast te wennen aan de rustieke omgeving van Limburg (denk even niet aan airport Maastricht) alsmede aan haar sportieve prestaties (denk langdurig aan Tom Dumoulin), volg de gouden tip van onze correspondent te Venray: http://www.navenant.nl/nl/home
 
Pg.16– Wat staat ons volgend jaar qua preuvement te wachten? Voor exquise Noordlimburgse ontbijten, Middenlimburgse lunches en Zuidlimburgse diners luistere men naar de watertandende aflevering van ‘Mangiare’: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/453/2015-03-06.

Namens alle aan de Maas gelegen VVV’s, hoie!
G.Bors (Tegelen), J.Peeters (Venray), S.Rijven (Venlo) & E.Thuis (Heerlen a/d Maas)
 
Uw vertrouwde correspondentie adres luidt: <ethuis@zonnet.nl>

Maasbode – 02

Nog 15 maanden te gaan ….
Zis mail iz for all male & female, NWIT-yeargang ’68.
Het liefst hadden we deze krant met postzegel van 12 cent aan u verstuurd, helaas:
onze vertrouwde stencil-machine is vervangen door een modieus faxapparaat, de postzegels zijn op, zo ook de tosti’s bij Moeke Mols. Vandaar langs deze weg.

DE MAASBODE (voorheen Phileas’ Foggy News)

INHOUD
 
Katern A – Laatste nieuws!!
Pg 1  – Wereldwijde reacties op Spoedbericht
Pg 2  – Winnaars Prijs & Vraag bekend
Pg 2  – Herkansing: inschrijven reünie met nieuwe prijsvraag!
Katern B – Reizen, cultuur, sport & culinair
Pg 3  – Travel: reünie-comité in zee met NBBS?
Pg 4  –  Kroegentocht: Frits van de Ritz verhuist naar Hijgend Hert
Pg 5  – Theater: ‘Zeeuwse mossels’ beleeft wereldpremière in Goes
Pg 6  – Golf: Venraayse topper wint in lommerrijk Portugal
Pg 7  – Popcorner: Gaat Bob Dylan uit elkaar? En: hoe pink is floyd?
Pg 8  – Geldgids: verdien een ton met Ton
Pg11 – Streekrecept: hoe bereid ik Thuis een Limburgse Bors-soep?

> > > Katern A – Laatste nieuws! < < <
 
Pg 1. Wereldwijd reacties
Lag het aan de locatie of aan de loterij? Wie zal het zeggen maar de reacties waren massaal en wereldwijd. Zowel vanuit Oud- (mosselman te Rilland) als Nieuw Zeeland (Best Western-expat), uit Old- als New Amsterdam en zelfs Benthuizen en Voorburg bereikten ons enthousiaste inzendingen. Een kleine greep…..
 
* Erik B op Waihi Beach:
“Opvallend veel van ons zijn in het onderwijs terecht gekomen en ikzelf heb – over de jaren – niet minder dan 22 HBO en Universiteits studenten begeleid, die hier in NZ stages van zes maanden liepen. Ook zijn er heel wat van ons in het buitenland terechtgekomen en hebben daar hun plekkie gevonden. Best bijzonder omdat reizen toen nog niet zo gewoon was als nu. Ik volg jullie zoveel als ik kan, dankzij de fotos en verslagen waar ik veel van geniet. Grijze koppies inderdaad”.
* Magdalena K te Benthuizen:
“Ik was er vorig jaar niet bij omdat wij in die periode zelf een drukke tijd hadden met de ontvangst van de 40 plus van de Ronde Tafel met echtgenotes bij ons in Ste Maxime! Ik wil er de volgende keer graag bij zijn en omdat wij een deel van het jaar in Zuid Frankrijk wonen en daar meestal tot eind Oktober zijn zal ik er dan voor naar Nederland komen”.
* Guillaume v G te Da Nang:
“Groeten uit Da Nang (Vietnam) waar ik weer voor een week of 4 les geef op de universiteit en dit keer ook(van 20-25 april) gastheer ben van zo’n 60 NHTV studenten die gekoppeld worden met werkzaamheden met studenten van “mijn ” DUY TAN University hier. Kijk daar erg naar uit. Da Nang is eind vorig jaar gekozen tot de no 1 te bezoeken plaats, maar ze  zijn er niet klaar voor. Echt een uitdaging om met gemeente, universiteiten en bedrijfsleven op alle gebieden de toekomstige ontwikkelingen uit te zetten. Alhoewel ik zal moeten gaan schipperen om er bij te zijn  ga ik mijn uiterste best doen, zet me dus maar op de lijst”.
* Denis J te Voorburg:
“ ‘s Avonds het goede geleefde leven door te nemen met een biertje in de hand biedt allicht perspectief op andere handvaten voor de komende 30 jaren… Ben ik daar allemaal niet bij, dan ontbeer ik ook nog het zicht op al die – bijna – 70-gers tijdens het Limburgse ontbijt de volgende morgen…..Dat alles gaat mij niet overkomen, dus schrijf mij aub in …. voor het gehele weekend!”
* Kieke O vanuit NY:
“Het leukste van de fotoos van de vorige reunie waren alle vrolijke grijze hoofden- gelukkig geen kappersinterventie te zien (in de VS zie je veel minder grijs haar). ook leuk om de verhalen te lezen over wat iedereen tegenwoordig doet. Tot m’n spijt zelf de meeste reunies gemist maar nu ernstige voornemens volgend jaar beter te doen”.
Pg 2. Winnaars Prijs & Vraag bekend
“Wie het eerst maôlt, het eerst haôlt”. Analoog aan dit oeroude Limburgse spreekwoord rolden er 3 winnaars uit de tourbus. Binnen 1 week had bijna iedereen zich aangemeld, echter binnen 1 uur wonnen de volgende gelukkigen een hoofdprijs:

 1. Gerda Kloos (Noordbroek), 2. Ton Kamminga (Zwolle), 3. Annette van Vorsselen (Oegstgeest). Floor Sprenger (Etten-Leur) en Han IJzendoorn (Stavoren) sleepten troostprijzen in de wacht. Zij mogen deze maand portivrij hun prijs tegemoet zien.

Pg 2. Herkansing!
De locatie waar onze volgende reünie van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober 2016 zal plaatsvinden is inmiddels vastgelegd. Maar….
– Wat inmiddels ook vast staat: binnenkort moet onze eerste aanbetaling plus borg zijn overgemaakt. Het organisatie comité heeft niks in kas, help ons daarbij.
– Oftewel, maak voor 1 juni 2015 het bedrag van € 100,- over op:
NL83 INGB 0660 8561 31 t.n.v. Mw EM Thuis te Heerlen
onder vermelding van ‘NWIT-reünie 1968-2016’.
Goed om te weten: er liggen dit keer nog grotere prijzen voor de eerste en snelste reageerders klaar… dubbel-cd’s van vinyl kwaliteit. Met zeldzame opnames uit Stan’s historisch poparchief.
> > Katern B – Reizen, cultuur, sport & culinair  < <
Wegens het haperen van zowel stencil-machine als faxapparaat komt dit katern helaas te vervallen. Richt evt klachten aan Stancil of Set NV- Haagweg- Breda.
Namens de gefuseerde VVV’s Limburg,
met hartelijke grôètjes,
G.Bors (Tegelen), J.Peeters (Venray), S.Rijven (Venlo) & E.Thuis (Heerlen)
 
Uw vertrouwde correspondentie adres is: <ethuis@zonnet.nl>

Maasbode – 01

Hallo jaargenoten,
NWIT ’68- reünie- SPOEDBERICHT

Nog maar 17 maanden te gaan, daarom een spoedbericht!
Met grote dank aan het trio Annette, Gerda & Rietje nemen Els, Gertruus, Jacques & Stan het estafettestokje over. Het wordt uiterst moeilijk voor dit kwartet om hun gedenkwaardig weekend in Vollenhove te overtreffen, vandaar dat de eerste voorbereidingen al in volle gang zijn. En met succes!
Na 1968 mailtjes en twee bijeenkomsten kunnen we alvast het volgende melden:
1. de volgende NWIT ’68-reünie vindt plaats van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober 2016
2.
een schitterende locatie is gevonden midden in ons prachtige Limburgse land, ergens aan de mooder Maas:
3. de optie op deze unieke plek verloopt eind deze maand, d.w.z. dat we de optie 30 april moeten omzetten in een definitieve boeking.
Prijs met vraag:
– Laat ons z.s.m. maar uiterlijk voor zondag 26 april 2015 weten of je naar de reünie in 2016 komt. (zodat we bij benadering weten hoeveel bedden er nodig zullen zijn)
– De 1e drie inzenders ontvangen een collectors item als prijs, d.w.z. een door Stan R samengesteld geluidsdocument.
Stuur je reactie naar Els Thuis <ethuis@zonnet.nl>
Namens de X, Y, Z en Y-richting,
En met de hartelijke groeten van Els, Gertruus, Jacques & Stan

1-1